Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Τοποθεσία: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

18-19-20/09/2020. Ένα μοναδικό ολόκληρο τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) στα τελευταία σκιρτήματα του καλοκαιριού, στη μεγαλόνησο του Ιονίου! Φαντασμαγορικές παραλίες, σπήλαια, κάστρα, υπόγειες λίμνες, εξερεύνηση, περιπέτεια και διακοπές! Ένα ταξίδι που στήθηκε από την ομάδα μας με μεράκι, αληθινή αγάπη και πάθος για έναν ιδιαίτερο τόπο που μαγεύει από το πρώτο του ήδη αντίκρισμα.

-Παραλία Αντισάμου, Ακρόπολη Αρχαίας Σάμης & Ερειπωμένη Μονή Αγίων Φανέντων, Γαλάζια Γρούσπα Ζερβάτη, Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη (ξενάγηση με βάρκα), Παραλία Μύρτου, Υπόγειες Στοές Εξόρυξης Κιμωλίας & Μπάνιο σε Ενάλια Σπηλιά, Φισκάρδο & Ρωμαϊκό Νεκροταφείο, Καταφύγιο & Υπόγειοι Διάδρομοι Ιταλικής Πυροβολαρχίας Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, Λίμνη & Υπόγεια Νερά Καραβόμυλου, Σπήλαιο Δρογκαράτη, Μονή & Υπόγεια Σκήτη Αγίου Γερασίμου, Ενετικό Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Γέφυρα & Λιμνοθάλασσα Κούταβου, Αργοστόλι, Μακρύς Γιαλός

Η Κεφαλονιά του μύθου και κατ’ άλλους πατρίδα του Οδυσσέα, με την απέραντη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, τα σπήλαια, τα κάστρα, μας περιμένει! Εξερεύνηση, περιπέτεια αλλά και διακοπές, στη δύση του καλοκαιριού! Σαγηνευτικές εικόνες βαθυπράσινων πλαγιών και καταγάλανων νερών που ταξιδεύουν υπογείως από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη, πλαισιώνουν το εκπληκτικό οδοιπορικό μας στους κρυμμένους “θησαυρούς” της Κεφαλονιάς! Ένα οδοιπορικό που στο διάβα του βρίσκει τη Σάμη, το Φισκάρδο, το Αργοστόλι, τις πανέμορφες παραλίες Αντισάμου και Μύρτου, τα πασίγνωστα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης, τη Μονή του Αγίου Γερασίμου, την ακρόπολη της αρχαίας Σάμης, το φρούριο του Αγίου Γεωργίου και άλλους άγνωστους κρυμμένους υπόγειους ή επί της μαγευτικής αυτής γης καταπληκτικούς θησαυρούς. Στο διάβα μας τόποι και άνθρωποι, μνημεία, λίμνες, σπήλαια και υπόγειες στοές, είναι αρκετά για να μας γεμίσουν με εικόνες οι οποίες θα ξεθωριάσουν αργά από τη μνήμη και την καρδιά μας, μέχρι να επιστρέψουμε…

Γιατί όποιος έρχεται εδώ, πάντοτε επιστρέφει. Μια φορά μόνο ποτέ δεν είναι αρκετή. Και δεν είναι μόνο για τη γραφική Σάμη, το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και τη μεγάλη πρωτεύουσα του Αργοστολιού, τα λιμανάκια, τις ταβέρνες, τα καφέ και τα μπαρ. Δεν είναι μόνο για τη Μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου και το παραδοσιακό κρασί της Ρομπόλας που παράγεται δίπλα της και όλοι ανυπομονούν να το γευτούν μαζί με την τοπική κουζίνα…

Εδώ ο τόπος είναι ζωντανός και μιλάει στην ψυχή μας. Υπάρχουν μοναδικοί άνθρωποι που ονομάζουν γρούσπες τα βαραθρώδη σπήλαια με τις πράσινες ή γαλάζιες λίμνες στα έγκατα της γης, όπως η εκπληκτική και διάσημη Μελισσάνη, αλλά δεν είναι μόνον αυτή! Εδώ, εκτός από τις βραβευμένες παραλίες, υπάρχουν βενετσιάνικα κάστρα και κυκλώπεια τείχη σε αρχαίες ακροπόλεις, δαιδαλώδεις σήραγγες παλαιών ορυχείων και ιταλικά οχυρωματικά έργα του Β΄Παγκοσμίου, υπόγεια περάσματα και καταφύγια, εγκαταλελειμμένες μονές και παλιές εκκλησίες με υπόγειες σκήτες και κρύπτες, και πηγάδια με κρυμμένα μυστικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΣΚ 18-19-20/09/2020. (Η επιλογή των ωρών αναχώρησης και επιστροφής έγινε με βάση τα ανακοινωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Levante Ferries. Ταξιδεύουμε νύχτα Πέμπτης, φτάνουμε στο νησί την Παρασκευή το πρωί!)
Ραντεβού το βράδυ της Πέμπτης 17/09, ώρα 00:30 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο). Τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν μας. Αναχώρηση 01:00 από Αθήνα προς Κυλλήνη (4 ώρες οδικώς με στάση). Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλονιάς (1 ώρα και 30 λεπτά με πλοίο-αναχωρεί 06:00), Πόρος-Σάμη (30-40 λεπτά οδικώς).
Παρασκευή 18/09, φτάνουμε 08:30 στη Σάμη, όπου παίρνουμε ένα χαλαρό break για κολατσιό, ενώ μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο, να αλλάξουμε ρούχα, κ.λπ. Ξεκινάμε στις 10:00 για χαλαρωτικό πρωινό μπάνιο και καφέ στην κοντινή παραλία της Αντισάμου. Επιστρέφουμε Σάμη όπου κάνουμε check in στα δωμάτια και 13:00-17:00 έχουμε τον απαραίτητο για φαγητό και μεσημεριανή ξεκούραση ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε με μια απογευματινή επίσκεψη στην ακρόπολη της αρχαίας Σάμης και την ερειπωμένη μονή Αγίων Φανέντων, απολαμβάνοντας τις χρυσοκόκκινες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν το 2001 τα γυρίσματα της ταινίας “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”. Επιστροφή στη Σάμη στις 20:30 για βόλτα και βραδινό φαγητό ή ποτό στα παραλιακά μαγαζιά της Σάμης.

Σάββατο 19/09: 8:00-9:00 πρωινό, λιμνοσπήλαια Ζερβάτη και Μελισσάνη, μπάνιο στην παραλία Μύρτου, μεσημεριανό φαγητό στην παραλία Φώκι, επίσκεψη σε υπόγειες στοές εξόρυξης κιμωλίας και μοναδική εμπειρία θαλάσσιου μπάνιου σε άγνωστη μικρή παραλία που βρίσκεται μέσα στη “σπηλιά” του ορυχείου! Καφέ στο Φισκάρδο, ρωμαϊκό νεκροταφείο, ιταλική πυροβολαρχία Β’ Παγκοσμίου, υπόγεια καταφύγια και μυστικά περάσματα, επίσκεψη και βραδινό φαγητό στη λίμνη Καραβόμυλου. Επιστροφή στη Σάμη.

Κυριακή 20/09: Αναχώρηση από τα δωμάτια (check out), 8.00-9:00 πρωινό, σπήλαιο Δρογκαράτη, Μονή Αγίου Γερασίμου και κατάβαση στην υπόγεια σκήτη του παλαιού ναού, κάστρο Αγίου Γεωργίου, λιμνοθάλασσα & γέφυρα Κούταβου-Αργοστόλι (ελεύθερος χρόνος-φαγητό), μπάνιο στον Μακρύ Γιαλό. Αναχώρηση (17:00) για το λιμάνι του Πόρου (μία ώρα οδικώς), Πόρος-Κυλλήνη (1 ώρα και 30 λεπτά με πλοίο-αναχωρεί 18:45), Κυλλήνη-Αθήνα (4 ώρες οδικώς με στάση). Εκτιμώμενη άφιξη στο Μεταξουργείο, ώρα 00:15.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Μεσάνυχτα Πέμπτης 17/09 προς ξημέρωμα Παρασκευής 18/09/2020, ώρα 00:30, στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείου)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Στο ίδιο σημείο, το βράδυ της Κυριακής 20/09/2020 στις 00:15.

* Η τήρηση των σχετικών χρόνων εξαρτάται από τη συνέπεια των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Ενδεχόμενη απροειδοποίητη αλλαγή των δρομολογίων από την ακτοπλοϊκή εταιρεία επιφέρει ανάλογη τροποποίηση του προγράμματος, για την οποία δεν θα ευθύνεται το γραφείο μας.

– 160 € για κράτηση θέσης έως και 08/09/2020 (Early Booking)
– 175 € για κράτηση θέσης από 09/09 έως 14/09/2020
– 140 € για παιδιά έως 17 ετών

* Οι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται μέχρι να εξαντληθεί η διαθεσιμότητα των καταλυμάτων διαμονής.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μικρή ομάδα περιορισμένων θέσεων, ακτοπλοϊκά εισιτήρια (ατομικά και λεωφορείου), όλες τις μετακινήσεις προς τους προορισμούς μας και επιστροφή με σύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο (πούλμαν), δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο** δωμάτιο τοπικού παραδοσιακού ξενοδοχείου, πρωινό, οργάνωση, αρχηγό και συνοδούς εκδρομής (εκπαιδευμένοι σπηλαιολόγοι), διάθεση μέσου ατομικής προστασίας (κράνος) και χρήση ειδικού εξοπλισμού για τις επισκέψεις σε σπήλαια και υπόγειες στοές (όπου είναι απαραίτητο), προετοιμασία μη επισκέψιμων τοποθεσιών (διαμόρφωση, καθαρισμός, φωτισμός), εξασφάλιση πρόσβασης και ασφαλή συνοδεία στα μη αξιοποιημένα σημεία ενδιαφέροντος, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
** Η διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο επιβαρύνει το κόστος του διήμερου κατά 50 €.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: τα μεσημεριανά, βραδινά και λοιπά γεύματα, καφέδες, ποτά, το εισιτήριο εισόδου στους αξιοποιημένους χώρους της Μελισσάνης και Δρογκαράτης, που είναι συνολικά 10 € (καλύπτει και τα δύο σημεία ενδιαφέροντος). Εισιτήριο εισόδου σε τυχόν άλλους αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία.

-Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα δίνονται λεπτομερώς πλήρη πληροφοριακά και ιστορικά στοιχεία για κάθε σημείο ενδιαφέροντος που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

-Προβλέπεται να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός έμπειρων εκπαιδευμένων συνοδών για τα άτομα που θα συμμετέχουν, ώστε η κάθε περιήγηση να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Σύντομες πεζοπορίες, μεσημεριανό, απογευματινό ή βραδινό μπάνιο στη θάλασσα, μπάνιο σε παραλία που βρίσκεται μέσα σε σπηλιά, ξενάγηση με βάρκα στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, κίνηση σε υπόγειο περιβάλλον σπηλαιολογικού χαρακτήρα.

  • Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.
  • Αν ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη εκδρομή, συμπληρώστε στην επιλογή “Εκδήλωση ενδιαφέροντος” τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για όλα τα σχετικά!