Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ημερομηνία:
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Μουσείο και αρχαιολογικός χώρος Βραυρώνας, ποταμός Ερασίνος, και ένα υπέροχο ορυχείο που το μεγαλύτερο μέρος του είναι ηλιόλουστο!

dsc_5884-1100
Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.

Η Τerra Incognita Travel ερεύνησε, εξερεύνησε και οργάνωσε μία εκδρομή απίστευτης περιπέτειας όπου μία από τις τοποθεσίες είναι τελείως άγνωστη!! Ένα ταξίδι κυριολεκτικά στο κέντρο της γης όπου το παράδοξο είναι ότι κυριολεκτικά λούζεται από τις ακτίνες του ήλιου! Μια τοποθεσία τόσο καλά κρυμμένη, πνιγμένη στο πράσινο, με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όποιον την αντικρίσει.Στην ίδια υπέροχη τοποθεσία θα μαςκαλωσορίσει και ένα ορυχείο όπου είναι πολύ άνετο στην εξερεύνηση του, το όποιο διαθέτει μια χαριτωμένη μικρή λιμνούλα καθώς και διάφορα σπηλαιοθέματα.  Επίσης θα επισκεφτούμε το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας και θα περπατήσουμε στις όχθες του Ερασίνου ποταμού.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχωρούμε Κυριακή αναχωρούμε από την Αθήνα στις 08:30 π.μ. ακριβώς για να ξεκινήσουμε για άλλη μια φορά μια  ενθουσιώδη και γεμάτη συγκινήσεις ημέρα!

Πρώτος μας προορισμός είναι το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας όπου βρισκόταν το ιερό της Βαυρωνίας Αρτέμιδος που αποτελεί ένα

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣαπό τα αρχαιότερα και πιο σεβάσμια ιερά της Αττικής.

Το ΜΟΥΣΕΙΟ αν και μικρό είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί ανάμεσα στα μοναδικά εκθέματα που διαθέτει ξεχωρίζουν τα απίστευτα γλυπτά των «Άρκτων», των μικρών κοριτσιών που ήταν αφιερωμένα στη Θεά Άρτεμη τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Ο εκθεσιακός χώρος αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο και περιλαμβάνει τον προθάλαμο, πέντε αίθουσες και ένα αίθριο. Αμέσως μετά θα προχωρήσουμε για να γνωρίσουμε τον ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ η οποία ήταν μια από τις 12 αρχαίες πόλεις της Αττικής και ονομάστηκε έτσι από τον ήρωα Βραυρώνα.

Η Βραυρωνία ΄Αρτεμις λατρευόταν ως θεά της βλάστησης και του κυνηγιού αλλά και ως προστάτρια του τοκετού και των νεογνών.  Η Ιφιγένεια ως ιέρεια  της Αρτέμιδος πεθαίνει και θάβεται στην Βραυρώνα όπου τιμάται επίσης ως θεά του τοκετού.

Ο  φυσικός όρμος της Βραυρώνας στάθηκε η βασική αιτία για την πρώτη εγκατάσταση ανθρώπων ήδη στα νεολιθικά και κυρίως στα πρωτοελλαδικά χρόνια (3500 – 2000 π.Χ.)  Από το 700 π.Χ. περίπου αρχίζει η περίοδος ακμής του ιερού, που φτάνει στο αποκορύφωμα της κατά το β΄ μισό του 5ου αι. π.Χ. και σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του 4ου αι. π.Χ.

Η περιοχή εγκαταλείπεται πιθανόν μετά από πλημμύρες, τον 2ο π.Χ. αιώνα. Τρεις αιώνες αργότερα, ο Παυσανίας, δεν αναφέρει τίποτα για την περιοχή της Βραυρώνας, παρά τον μύθο του Ευριπίδη για την επιστροφή της Ιφιγένειας.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Κέντρο της λατρείας παρέμενε πάντοτε ο αρχικός πυρήνας του ιερού, γύρω από τον ναό της Αρτέμιδας και τον σπηλαιώδη τάφο της Ιφιγένειας, στη βόρεια βραχώδη πλαγιά του λόφου της ακρόπολης. Το ανάλημμα και μια γέφυρα που είχαν προορισμό την προστασία του ιερού από τα νερά δεν μπόρεσαν δυστυχώς να το προφυλάξουν από μεγάλη καταιγίδα       γύρω στο 300 π.Χ. οπότε ο χώρος καταχώθηκε. Το ιερό παρέμεινε έτσι ως το 1948 που ξεκίνησε η συστηματική ανασκαφή του.

Δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε εάν πρώτα δεν πραγματοποιούσαμε έναν απολαυστικό περίπατο για να γνωρίσουμε τον ποταμό Ερασίνο ο οποίος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, και εκβάλλει μερικά μέτρα ανατολικότερα, στον μικρό, κλειστό όρμο της Βραυρώνος, στον νότιο Ευβοϊκό.

Η ύπαρξη του ποταμού είναι αυτή που έχει καθορίσει όσο οτιδήποτε άλλο το τοπίο στη Βραυρώνα. Ο υγρότοπος της Βραυρώνας συνδυάζει μοναδικά  το τοπίο και τα σπάνια πουλιά, ζώα και φυτά με τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Στην ευρύτερη περιοχή της Βραυρώνας έχουν παρατηρηθεί 175 είδη πουλιών, ενώ απαντώνται  σπάνια είδη φυτών και ζώων.

Στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω μας την σημαντική αυτή αρχαία πόλη για να κατευθυνθούμε στην παραλία του Μαραθώνα όπου θα έχουμε στην διάθεσή μας μια  για να γευματίσουμε και να ξεκουραστούμε αγναντεύοντας την θάλασσα πριν ξεκινήσουμε για τον δεύτερο και μοναδικό σε ομορφιά προορισμό μας.

Το ηλιόλουστο κέντρο της γης θα μας φιλοξενήσει στο κατάφυτο εσωτερικό του για να εξερευνήσουμε και να χαθούμε στην απόκοσμη και σπάνια ομορφιά του. Η είσοδος και το μονοπάτι που είναι λαξευμένο στο βράχο καθώς και το καταπράσινο τοπίο θα αποστομώσει και τους πιο δύσκολους του είδους.
Είναι ιδανικό μέρος για φωτογράφιση (τα θέματα είναι πολλά και ποικίλα) οπότε μην ξεχάσετε να φέρετε την φωτογραφική σας μηχανή!

Ο καταρράχτης έχει ύψος 6 μέτρα περίπου και θα τον συναντήσουμε στο μέσο του ρέματος της Ραφήνας, έχει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές ο καταρράκτης αλλάζει μορφή. Όταν τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες,  ενώ όταν βρέχει πολύ, το ρέμα μετατρέπεται σε δυνατό χείμαρρο.

dsc_5840-1100Αργά το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να αναχωρήσουμε για την αγαπημένη μας Αθήνα όπως πάντα γελώντας και συζητώντας για τις περιπέτειες μας περιμένοντας την επομένη εκδρομή που θα μας δώσει την ευκαιρία να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί!

 

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Φακός, μποτάκια ορειβατικά εάν δεν έχετε αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, πρόχειρα  και άνετα ρούχα, νερό και σνάκ. Κράνος προαιρετικά (αν δεν έχετε, διατίθεται).

_____________________________
*Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί άνω των 12 ετών, παρακαλούμε να ενημερώσει τους διοργανωτές.
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι θα συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα των διοργανωτών.
* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.

_________ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ_________

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή θα αναβληθεί για μια επόμενη Κυριακή.
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό.ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ *Αν η ακύρωση γίνει από εννέα (9) ημέρες έως και έξι (6) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, οι κρατήσεις μετατρέπονται σε bonus για επόμενη εκδρομ

ή (για το ποσό στο οποίο αντιστοιχούν και να δαπανηθούν εντός έξι μηνών).
*Αν η ακύρωση γίνει από πέντε (5) ημέρες έως και τρεις (3) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, οι κρατήσεις μετατρέπονται σε bonus για επόμενη εκδρομή (για το 50% του ποσού στο οποίο αντιστοιχούν και να δαπανηθούν εντός έξι μηνών).
*Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο διήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής, το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.ΠΡΟΣΟΧΗ
* Κάθε εκδρομέας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις μας δηλώνει υπεύθυνα ότι φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.