Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ημερομηνία:
Τοποθεσία: Αρχαιότερο Θέατρο της Ελλάδος, εντυπωσιακό Χάος, μεγαλύτερο ορυχείο της Αττικής.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

DSC_8790 1100Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.

Σας καλωσορίζουμε στην εκδρομή “περιπέτεια στη Λαυρεωτική” που θα είναι μια από τις πιο περιπετειώδεις που έχουμε οργανώσει! Οι τοποθεσίες στις οποίες θα αφιερώσουμε τον χρόνο μας αυτή την φορά βρίσκονται στην Ανατολική Αττική στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής. Θα βρεθούμε στο αρχαίο θέατρο του Θορικού που θεωρείται το αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο και μοναδικό για το ιδιόμορφο ελλειψοειδές σχήμα, στο τεράστιο βάραθρο (δολίνη) του Χάους και στο μεγαλύτερο ορυχείο της Αττικής.

Αφού ξεκινήσουμε μπροστά από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο) στις 9:00 π.μ. θα κατευθυνθούμε προς τον πρώτο προορισμό μας, το εντυπωσιακό “Χάος” το οποίο έχει σχήμα κυκλικό, διαμέτρου 120 μέτρων και βάθους 55 μέτρων περίπου. Το έγκοιλο αυτό έχει διαμορφωθεί κατά πάσα πιθανότητα από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου. Υπάρχει και ο θρύλος ότι το βάραθρο δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα, γεγονός το οποίο δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ακόμη…

Αφού τελειώσουμε με την εξερεύνηση στο “Χάος”, θα προχωρήσουμε στηδεύτερη τοποθεσία μας που φιλοξενείται στη δυτική πλαγιά του λόφου Βελατού

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΟΡΙΚΟ 1100

ρι όπου βρίσκεται το κέντρο του αρχαίου δήμου Θορικού. Από τον αρχαίο δήμο σήμερα σώζονται το θέατρο, το οποίο και θα επισκεφτούμε, μέρη του οικισμού και των εγκαταστάσεων όπου γινόταν η επεξεργασία των μετάλλων, ένας τετράγωνος πύργος του 4ου αιώνα π.Χ., τα νεκροταφεία και το ιερό της Δήμητρας και της κόρης. Στη δυτική πλαγιά του λόφου οι περισσότεροι τάφοι χρονολογούνται στη γεωμετρική (1100 – 700 π.Χ.) και αρχαϊκή (700 – 480 π.Χ.) περίοδο, ενώ λιγότερες είναι οι ταφές των μέσων του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. Στη νότια πλαγιά οι τάφοι που χρονολογούνται στον 7ο, 6ο και 4ο αι. π.Χ. ανήκαν σε νεαρά άτομα και παιδιά.

Αμέσως μετά το γεύμα μας θα κατευθυνθουμε προς τον τελευταίο και κυριότερο προορισμό μας που είναι το μεγαλύτερο ορυχείο της Αττικής το οποίο συνδυάζει το μυστήριο των στοών με την ομορφιά των σπηλαίων. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αυτό το ορυχείο ξεχωρίζει. Μπαίνοντας μέσα θα θαυμάσουμε εκτός από τη

ν τεράστια αίθουσα που στηρίζεται σε φυσικές αλλά και τεχνητές κολόνες, και τον διάκοσμο που πραγματικά θυμίζει φυσικό σπήλαιο ενώ θα επισκεφτούDSC_8863 1100με και αρκετές από τις πολλές διακλαδώσεις που ενώνονται με την κύρια αίθουσα. Η κάθε μια από αυτές τις στολισμένες από διάκοσμο στοές κρύβει εκπλήξεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε…

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Φακός και ένα σετ επιπλέον μπαταρίες, ένα ζευγάρι σαγιονάρες όπου οι σόλες παρακαλούμε να ειναι καθαρές, μια πετσετούλα, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια ορειβατικά, πρόχειρα και άνετα ρούχα. Κράνος προαιρετικά (αν δεν έχετε, διατίθεται).

*Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί, παρακαλούμε να ενημερώσει τους διοργανωτές.
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι θα συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα των διοργανωτών.
* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.

_________ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ_________
*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή θα αναβληθεί για μια επόμενη Κυριακή.
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.
* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό.
*Αν η ακύρωση γίνει από εννέα (9) ημέρες έως και έξι (6) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, οι κρατήσεις μετατρέπονται σε bonus για επόμενη εκδρομή (για το ποσό στο οποίο αντιστοιχούν και να δαπανηθούν εντός έξι μηνών).
*Αν η ακύρωση γίνει από πέντε (5) ημέρες έως και τρεις (3) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, οι κρατήσεις μετατρέπονται σε bonus για επόμενη εκδρομή (για το 50% του ποσού στο οποίο αντιστοιχούν και να δαπανηθούν εντός έξι μηνών).
*Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο διήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής, το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.
ΠΡΟΣΟΧΗ
* Κάθε εκδρομέας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις μας δηλώνει υπεύθυνα ότι φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

DSC_7641 1100Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο facebook Terra Incognita Travel. Σας περιμένουμε!