schoolsΣοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία είναι τα κύρια γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν την Terra Incognita Travel, που ιδρύθηκε με στόχο να μοιραστεί γνώσεις και να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.

Εμείς και οι συνεργάτες μας, φροντίζουμε για την οργάνωση και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή σχολικών εκδρομών.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • επισκέψεις σε σπήλαια και άλλες τοποθεσίες ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (λίμνες, πηγές, κ.α.)
  • μουσεία, οργανωμένους ή και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους
  • μνημεία της προγενέστερης και της νεότερης ιστορίας του τόπου (αρχαία ή μεσαιωνικά φρούρια, οχυρωματικά έργα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου)
  • θρησκευτικά μνημεία (π.χ. βυζαντινά κτίσματα, ιστορικές εκκλησίες, μοναστήρια).

 

Σε όλες τις εξορμήσεις υπάρχουν κατά περίσταση οι καταλληλότεροι συνοδοί, όπως:

  • έμπειροι σπηλαιολόγοι
  • ξεναγοί
  • αρχαιολόγοι
  • άλλοι ειδικοί επιστήμονες που σας προσφέρουν πρόθυμα ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ειδικά διαμορφωμένες για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών

 

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφαλής διεξαγωγή των δραστηριοτήτων, ούτως ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να γνωρίσουν αρχαιότατα διδάγματα μέσω της ελληνικής μυθολογίας, και έννοιες με σημασία αιώνων όπως η δημοκρατία και η ελεύθερη διδασκαλία, έξω από τα όρια της σχολικής αίθουσας.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει εκτός από ολιγόωρες επισκέψεις σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, ημερήσιες, ολιγοήμερες και πολυήμερες εκδρομές σε ιδιαίτερους τόπους της Ελλάδας.

Ξεχωριστή θέση στις εκδρομές μας καταλαμβάνουν τα σπήλαια. Τα περισσότερα ελληνικά σπήλαια δεν είναι επισκέψιμα για το ευρύ κοινό. Η εξερεύνηση ενός τέτοιου σπηλαίου μπορεί να αποτελέσει μοναδική και σπάνια εμπειρία για κάθε επισκέπτη, πόσο μάλλον για τα παιδιά, που καλούνται να συμμετέχουν σε θαυμάσια και δημιουργικά παιχνίδια ανακαλύψεων, αφήνοντας τη φαντασία τους να ταξιδέψει.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ψυχαγωγικών και ταυτόχρονα εκπαιδευτικών επισκέψεων, τα παιδιά μαθαίνουν τόσο να ασκούνται στον έλεγχο και τον συντονισμό των κινήσεών τους, όσο και να αντιλαμβάνονται την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Συλλέγουν πληροφορίες, τις οργανώνουν και τις αξιολογούν, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, μαθαίνοντας την αξία της προστασίας του.

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την περιπέτεια της ιστορίας, μέσα από την ασφαλή εξερεύνηση της φύσης, των μνημείων και ειδικότερα των σπηλαίων, τα οποία μας φιλοξένησαν και μας προστάτεψαν από την απαρχή του ανθρώπινου είδους.

ΣΤΗ ΜΥΘΙΚΗ ΝΕΜΕΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ!

H Terra Incognita Travel θα σας ταξιδέψει αυτή τη φορά στη μυθική Νεμέα, «στον ομφαλό της Πελοποννήσου» κατά τον Παυσανία, όπου ο ημίθεος Ηρακλής πραγματοποίησε τον πρώτο του άθλο, την εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας ξεκινώντας έτσι τον δρόμο του προς την αθανασία.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ!

Η Τerra Incognita Travel ερεύνησε, εξερεύνησε και οργάνωσε μία εκδρομή απίστευτης περιπέτειας όπου μία από τις τοποθεσίες είναι τελείως άγνωστη!! Ένα ταξίδι κυριολεκτικά στο κέντρο της γης όπου το παράδοξο είναι ότι κυριολεκτικά λούζεται από τις ακτίνες του ήλιου! Μια τοποθεσία τόσο καλά κρυμμένη, πνιγμένη στο πράσινο, με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όποιον την αντικρίσει.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Η ΓΗ ΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!

Η Terra Incognita Travel επιστρέφει και πάλι, για να σας βάλει για άλλη μία φορά στη μηχανή του χρόνου με ένα ταξίδι -ιστορική αναβίωση- στο οποίο θα περιπλανηθούμε από την αρχαιότητα έως και τα μισά του προηγούμενου αιώνα. Στην ημερήσια αυτή εκδρομή θα περιηγηθούμε σε περιοχές της Αττικής με μεγάλη αρχαιολογική, ιστορική και φυσιολατρική αξία και θα επισκεφτούμε την ένδοξη γη των Μαραθωνομάχων όπως και το υπόγειο γερμανικό καταφύγιο του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση. Σας καλωσορίζουμε στην εκδρομή “περιπέτεια στη Λαυρεωτική” που θα είναι μια από τις πιο περιπετειώδεις που έχουμε οργανώσει! Οι τοποθεσίες στις οποίες θα αφιερώσουμε τον χρόνο μας αυτή την φορά βρίσκονται στην Ανατολική Αττική στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής. Θα βρεθούμε στο αρχαίο θέατρο του Θορικού που θεωρείται το αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο και μοναδικό για το ιδιόμορφο ελλειψοειδές σχήμα, στο τεράστιο βάραθρο (δολίνη) του Χάους και στο μεγαλύτερο ορυχείο της Αττικής.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση. Σας καλωσορίζουμε στην εκδρομή του Μαρτίου που θα είναι μια από τις πιο περιπετειώδεις που έχουμε οργανώσει! Οι τοποθεσίες στις οποίες θα αφιερώσουμε τον χρόνο μας αυτή την φορά βρίσκονται στην Ανατολική Αττική στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής. Θα βρεθούμε στο αρχαίο θέατρο του...

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Και ποιος δεν ξέρει τον μύθο των 999 σκαλοπατιών για την άνοδο προς το κάστρο Παλαμήδι του Ναυπλίου, κατά τον οποίο μάλιστα το άλογο του Κολοκοτρώνη έσπασε με την οπλή του το τελευταίο και χιλιοστό! Εμείς πάντως δεν θα μετρήσουμε τα 999 σκαλοπάτια, αλλά θα φτάσουμε μέχρι την κεντρική πύλη του με το πούλμαν μας, αφού πρώτα θα έχουμε κάνει...
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!