7. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΟ θρησκευτικός τουρισμός είναι μια από τις παλαιότερες μορφές τουρισμού και εκφράζει την επιθυμία του ατόμου να μεταβεί σε έναν τόπο που θεωρεί ιερό, με κύριο σκοπό την επικοινωνία με το θείο. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι ιεροί χώροι αποτελούν τόπους προορισμού για πολλούς ταξιδιώτες, ενώ συχνά οι πιστοί διένυαν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να λάβουν μέρος σε θρησκευτικές τελετουργίες. Για παράδειγμα, οι αρχαίοι Έλληνες επισκέπτονταν τους Δελφούς για να ζητήσουν χρησμό από το Μαντείο του Απόλλωνα, και την Επίδαυρο για να θεραπευθούν στον Ναό του Ασκληπιού. Οι χριστιανοί μετέβαιναν στους Αγίους Τόπους με κάθε μέσο στερούμενοι ακόμη και την τροφή ώστε να προσκυνήσουν, καθώς το προσκύνημα αποτελεί έναν ουσιαστικό τρόπο επικοινωνίας του ανθρώπου με τον Θεό.

Στις εκδρομές μας, οι ομάδες των πιστών μπορούν να επισκεφτούν εκκλησίες και μοναστήρια για να προσκυνήσουν, σε συνδυασμό με τόπους που προσελκύουν λόγω ύπαρξης θρησκευτικών κτιρίων με μνημειακή και ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Αυτά μπορεί να είναι βυζαντινοί ιεροί ναοί, μεσαιωνικά ξωκλήσια και εγκαταλελειμμένες μονές, ή ακόμα και αρχαίοι ναοί που συχνά συναντώνται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Οι εκδρομές αυτής της κατηγορίας συμβάλλουν στην προβολή των τόπων με αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία, στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης των αντίστοιχων περιοχών, και εν τέλει στην αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτές θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσετε περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, διαβαίνοντας τα άγνωστα μονοπάτια που καταλήγουν στους ιερούς αρχαιολογικούς “θησαυρούς”.