Τοποθεσία: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Ένα μοναδικό ολόκληρο τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, διαμονή σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό), με εξερεύνηση και περιπέτεια στη μεγαλόνησο του Ιονίου! Ανεξερεύνητες τοποθεσίες, κρυμμένες πεζοπορικές διαδρομές, μυστικές παραλίες, κάστρα, υπόγειες λίμνες, κρυστάλλινα σπήλαια, ιταλικές υπόγειες στοές και καταφύγια, και φυσικά τοπικό παραδοσιακό φαγητό με κέρασμα το πατροπαράδοτο κρασί της ρομπόλας! Ένα ταξίδι που στήθηκε από την ομάδα μας με μεράκι, αληθινή αγάπη και πάθος για έναν ιδιαίτερο τόπο που μαγεύει από το πρώτο του ήδη αντίκρισμα.

-Θολωτός μυκηναϊκός τάφος Τζανάτων, γέφυρα Δεβοσέτου και λιθόστρωτο Αργοστολίου, Σάμη, ακρόπολη Αρχαίας Σάμης & ερειπωμένη μονή Αγίων Φανέντων, Καραβόμυλος, γαλάζια γρούσπα Ζερβάτη, λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη (ξενάγηση με βάρκα), υπόγειες στοές εξόρυξης κιμωλίας & μπάνιο σε μυστική ενάλια σπηλιά, Ρωμαϊκό νεκροταφείο Φισκάρδου, υπόγειο καταφύγιο και βάσεις πυροβόλων Ιταλικής πυροβολαρχίας Bataria, λίμνη & υπόγεια νερά Καραβόμυλου, σπήλαιο Δρογκαράτη, μονή & υπόγεια σκήτη Αγίου Γερασίμου, Ενετικό κάστρο Αγίου Γεωργίου, καταπράσινη γρούσπα, κατάλευκο σπήλαιο και κυκλώπεια τείχη αρχαίας Κράνης, Ιταλικά υπόγεια καταφύγια WWII Αργοστολίου, Μακρύς Γιαλός, Πόρος.

 

Η Κεφαλονιά του μύθου και κατ’ άλλους πατρίδα του Οδυσσέα, με την απέραντη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, τα σπήλαια, τα κάστρα, μας περιμένει! Εξερεύνηση, περιπέτεια, ιστορία, πεζοπορία σε απρόσμενες μυστικές διαδρομές, σπηλαιολογία σε γνωστά και τελείως άγνωστα σημεία, αλλά και στιγμές χαλάρωσης με καλό φαγητό! Σαγηνευτικές εικόνες βαθυπράσινων πλαγιών και καταγάλανων νερών που ταξιδεύουν υπογείως από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη, πλαισιώνουν το εκπληκτικό οδοιπορικό μας στους κρυμμένους “θησαυρούς” της Κεφαλονιάς! Ένα οδοιπορικό που στο διάβα του βρίσκει τη Σάμη, το Φισκάρδο, το Αργοστόλι, την απέραντη παραλία του Μακρύ Γιαλού, τα πασίγνωστα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης, τη Μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου, την ακρόπολη της αρχαίας Σάμης, το φρούριο του Αγίου Γεωργίου και άλλους άγνωστους κρυμμένους υπόγειους ή επί της μαγευτικής αυτής γης καταπληκτικούς θησαυρούς. Στο διάβα μας τόποι και άνθρωποι, μνημεία, λίμνες, σπήλαια και υπόγειες στοές, είναι αρκετά για να μας γεμίσουν με εικόνες οι οποίες θα ξεθωριάσουν αργά από τη μνήμη και την καρδιά μας, μέχρι να επιστρέψουμε…

Γιατί όποιος έρχεται εδώ, πάντοτε επιστρέφει. Μια φορά μόνο ποτέ δεν είναι αρκετή. Και δεν είναι μόνο για τη γραφική Σάμη, το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο, τα λιμανάκια, τις ταβέρνες, τα καφέ και τα μπαρ, τη Μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου και το παραδοσιακό κρασί της Ρομπόλας που παράγεται δίπλα της και όλοι ανυπομονούν να το γευτούν μαζί με την τοπική κουζίνα…

Εδώ ο τόπος είναι ζωντανός και μιλάει στην ψυχή μας. Υπάρχουν μοναδικοί άνθρωποι που ονομάζουν γρούσπες τα βαραθρώδη σπήλαια με τις πράσινες ή γαλάζιες λίμνες στα έγκατα της γης, όπως η εκπληκτική και διάσημη Μελισσάνη! Εδώ, εκτός από τις βραβευμένες παραλίες, υπάρχουν βενετσιάνικα κάστρα και κυκλώπεια τείχη σε αρχαίες ακροπόλεις, δαιδαλώδεις σήραγγες παλαιών ορυχείων και ιταλικά οχυρωματικά έργα του Β΄ Παγκοσμίου, υπόγεια περάσματα και καταφύγια, εγκαταλελειμμένες μονές και παλιές εκκλησίες με υπόγειες σκήτες και κρύπτες, και πηγάδια με κρυμμένα μυστικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Αθήνα-Κυλλήνη: τρεισήμισι ώρες οδικώς με στάση).

1η ημέρα. Αφού φτάσουμε στην Κεφαλονιά, το ταξίδι μας ξεκινάει με μια σύντομη στάση στον θολωτό Μυκηναϊκό τάφο Τζανάτων του Πόρου (ατομικό εισιτήριο εισόδου 3 €). Οδεύουμε προς Αργοστόλι, περνάμε τη λιμνοθάλασσα του Κούταβου και απολαμβάνουμε έναν καφέ στη γέφυρα Δεβοσέτου ή ένα σύντομο περίπατο στο περίφημο λιθόστρωτο. Στη συνέχεια βρισκόμαστε στη Σάμη όπου έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Αμέσως μετά φτάνουμε στο Hotel Athina στον Καραβόμυλο (https://athinahotel.gr/el/), για τακτοποίηση στα δωμάτια και μεσημεριανή ξεκούραση. Συνεχίζουμε με μια απογευματινή επίσκεψη στην ακρόπολη της αρχαίας Σάμης και την ερειπωμένη μονή Αγίων Φανέντων, απολαμβάνοντας τις χρυσοκόκκινες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, με δοκιμή κρασιών ρομπόλας (γευσιγνωσία οίνου) εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν το 2001 τα γυρίσματα της ταινίας “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”. Επιλογή ήπιας πεζοπορίας προς τη Σάμη για βόλτα και βραδινό φαγητό ή ποτό στα παραλιακά μαγαζιά.

2η ημέρα. Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια εξερεύνηση στα φαντασμαγορικά λιμνοσπήλαια Ζερβάτη και Μελισσάνη (ατομικό εισιτήριο εισόδου 6 €). Συνεχίζουμε προς το Φισκάρδο σε υπόγειες στοές εξόρυξης κιμωλίας και μοναδική εμπειρία θαλάσσιου μπάνιου σε άγνωστη μικρή παραλία που βρίσκεται μέσα στη “σπηλιά” του ορυχείου! Γνωριμία με το ρωμαϊκό νεκροταφείο Φισκάρδου, κι έπειτα καφέ και μεσημεριανό φαγητό στο γραφικό λιμανάκι του οικισμού. Μετά το φαγητό ακολουθεί μικρή πεζοπορία προς την Ιταλική πυροβολαρχία Bataria και επίσκεψη σε εγκαταλειμμένα καταφύγια και υπόγειες στοές (WWII). Κατά την επιστροφή κατεβαίνουμε στη λίμνη του Καραβόμυλου, από το σπήλαιο της οποίας βγαίνουν τα υπόγεια νερά της Μελισσάνης προς τη θάλασσα. Μια σύντομη στάση για φρεσκάρισμα στο ξενοδοχείο είναι απαραίτητη πριν το βραδινό πατροπαράδοτο φαγητό με ψητά σούβλας αλλά και χορτοφαγικές επιλογές σε παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Πουλάτα.

3η ημέρα. Πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση από τα δωμάτια (check out) και η μέρα ξεκινάει με το αξιοποιημένο σπήλαιο (ατομικό εισιτήριο εισόδου 4 €)! Η μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου είναι ο επόμενός μας σταθμός, με μια εντυπωσιακή κατάβαση στην υπόγεια σκήτη του παλαιού ναού. Το κάστρο Αγίου Γεωργίου, η καταπράσινη γρούσπα κοντά στα Ραζάτα και το κατάλευκο σπήλαιο που κρύβει στα έγκατά της, ή τα κυκλώπεια τείχη της αρχαίας Κράνης και τα ιταλικά υπόγεια καταφύγια του Αργοστολίου είναι οι επιλογές μας για τη συνέχεια. Η ημέρα κλείνει χαλαρά, με μπάνιο και φαγητό στον Μακρύ Γιαλό.

Αναχώρηση για το λιμάνι του Πόρου (μία ώρα οδικώς), Πόρος-Κυλλήνη (1 ώρα και 30 λεπτά με πλοίο), Κυλλήνη-Αθήνα (τρεισήμισι ώρες οδικώς με στάση).

  • Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.
  • Αν ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη εκδρομή, συμπληρώστε στην επιλογή “Εκδήλωση ενδιαφέροντος” τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για όλα τα σχετικά!