Τοποθεσία: ΑΡΚΑΔΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Περιπετειώδης μονοήμερη καλοκαιρινή εκδρομή, στα καταγάλανα Ιόνια νερά του Κυπαρισσιακού κόλπου! Μετά το καταστόλιστο σπήλαιο Κάψια της Αρκαδίας, καταλήγουμε στην εντυπωσιακή Τριφυλία Μεσσηνίας, στους μυκηναϊκούς τύμβους και το πανέμορφο φαραγγάκι Περιστεριάς, στα νερά του οποίου θα κάνουμε μπάνιο! Ακολουθεί φαγητό στην παραλία του Καλού Νερού, και δεύτερη βουτιά στη θάλασσα! Η μέρα κλείνει με μαγευτική θέα από το κάστρο Κυπαρισσίας!

 

Το απαράμιλλης ομορφιάς σπήλαιο της Κάψιας ανακαλύφθηκε το 1887. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδος τόσο για τους σπάνιους χρωματικούς συνδυασμούς του όσο και για τα αρχαιολογικά ευρήματά του. Ευρήματα τα οποία μαρτυρούν ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη Νεολιθική εποχή (4η χιλιετία π.Χ.) και την Ελληνιστική περίοδο (330-146 π.Χ.), καθώς και ανάμεσα στον 4ο και 6ο αιώνα μ.Χ. Στο εξήμισι χιλιάδων τ.μ. εξερευνημένο τμήμα του βρέθηκαν ίχνη σκελετικών καταλοίπων που υποδηλώνουν ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε μάλλον ως χώρος ταφής νεκρών.

Στη συνέχεια μας υποδέχονται οι “Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου”! Ο χώρος ξεχωρίζει για τους τρεις υπέροχους μυκηναϊκούς τύμβους μέσα στους οποίους βρέθηκαν πολλά χρυσά κύπελλα και κοσμήματα, καθώς και σπουδαία αγγεία, τα οποία χρονολογούνται από τον 16ο-15ο αιώνα π.Χ. Ο κύριος τύμβος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του λόφου και είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις. Στην πρόσοψη είναι χαραγμένα δύο κνωσιακά λατομικά σημεία: κλαδί και διπλός πέλεκυς. Η διάμετρος του ταφικού θαλάμου είναι 12 m και το ύψος του ξεπερνά τα 10 m. Ο οικογενειακός αυτός τάφος είχε χρησιμοποιηθεί για παραπάνω από 15 ταφές, με την αρχαιότερη να ανάγεται στην αρχή της Μυκηναϊκής εποχής.

Ακολουθούν δροσερές περιπέτειες στο πραγματικά κρυμμένο μέσα στο καταπράσινο τοπίο της Μεσσηνιακής γης, φαραγγάκι του ποταμού Αρκαδικού. Για να το προσεγγίσουμε πεζοπορούμε σε ένα μονοπάτι σπάνιας φυσικής ομορφιάς για 15 λεπτά περίπου. Η μοναδική έκπληξη που κρύβεται εδώ αποκαλύπτεται ενώ περπατάμε μέσα στο νερό, σε μια πανέμορφη παραμυθένια διαδρομή. Το στενό φυσικό πέρασμα έχει πλούσιο σταλακτιτικό διάκοσμο και καταλήγει σε λίμνη η οποία γεμίζει από έναν απρόσμενο καταρράκτη! Οι πιο τολμηροί περνούν κάτω από τον μικρό καταρράκτη και εισέρχονται στη σπηλαιώδη αίθουσα με τους σταλακτίτες!

Το διάλειμμα μας βρίσκει στην κοντινή παραλία του Καλού Νερού για φαγητό και μια ακόμη βουτιά στα καταγάλανα νερά του Ιονίου! Τις ακτές αυτές προτιμoύν οι χελώνες Caretta Caretta για τις φωλιές τους, μαζί με αυτές της Ζακύνθου! Η εκδρομή μας κλείνει ρομαντικά, με την απίστευτη θέα προς το μακρινό πέλαγος από το Φραγκικό κάστρο της Κυπαρισσίας ή κάστρο των γιγάντων. Κτίστηκε στα θεμέλια παλιότερου Βυζαντινού φρουρίου που είχε κτιστεί στη θέση αρχαίας ακρόπολης και επί Φραγκοκρατίας υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά κάστρα της Πελοποννήσου.

 

  • Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.
  • Αν ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη εκδρομή, συμπληρώστε στην επιλογή “Εκδήλωση ενδιαφέροντος” τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για όλα τα σχετικά!