schoolsΣοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία είναι τα κύρια γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν την Terra Incognita Travel, που ιδρύθηκε με στόχο να μοιραστεί γνώσεις και να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.

Εμείς και οι συνεργάτες μας, φροντίζουμε για την οργάνωση και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή σχολικών εκδρομών.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • επισκέψεις σε σπήλαια και άλλες τοποθεσίες ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (λίμνες, πηγές, κ.α.)
  • μουσεία, οργανωμένους ή και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους
  • μνημεία της προγενέστερης και της νεότερης ιστορίας του τόπου (αρχαία ή μεσαιωνικά φρούρια, οχυρωματικά έργα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου)
  • θρησκευτικά μνημεία (π.χ. βυζαντινά κτίσματα, ιστορικές εκκλησίες, μοναστήρια).

 

Σε όλες τις εξορμήσεις υπάρχουν κατά περίσταση οι καταλληλότεροι συνοδοί, όπως:

  • έμπειροι σπηλαιολόγοι
  • ξεναγοί
  • αρχαιολόγοι
  • άλλοι ειδικοί επιστήμονες που σας προσφέρουν πρόθυμα ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ειδικά διαμορφωμένες για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών

 

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφαλής διεξαγωγή των δραστηριοτήτων, ούτως ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να γνωρίσουν αρχαιότατα διδάγματα μέσω της ελληνικής μυθολογίας, και έννοιες με σημασία αιώνων όπως η δημοκρατία και η ελεύθερη διδασκαλία, έξω από τα όρια της σχολικής αίθουσας.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει εκτός από ολιγόωρες επισκέψεις σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, ημερήσιες, ολιγοήμερες και πολυήμερες εκδρομές σε ιδιαίτερους τόπους της Ελλάδας.

Ξεχωριστή θέση στις εκδρομές μας καταλαμβάνουν τα σπήλαια. Τα περισσότερα ελληνικά σπήλαια δεν είναι επισκέψιμα για το ευρύ κοινό. Η εξερεύνηση ενός τέτοιου σπηλαίου μπορεί να αποτελέσει μοναδική και σπάνια εμπειρία για κάθε επισκέπτη, πόσο μάλλον για τα παιδιά, που καλούνται να συμμετέχουν σε θαυμάσια και δημιουργικά παιχνίδια ανακαλύψεων, αφήνοντας τη φαντασία τους να ταξιδέψει.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ψυχαγωγικών και ταυτόχρονα εκπαιδευτικών επισκέψεων, τα παιδιά μαθαίνουν τόσο να ασκούνται στον έλεγχο και τον συντονισμό των κινήσεών τους, όσο και να αντιλαμβάνονται την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Συλλέγουν πληροφορίες, τις οργανώνουν και τις αξιολογούν, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, μαθαίνοντας την αξία της προστασίας του.

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την περιπέτεια της ιστορίας, μέσα από την ασφαλή εξερεύνηση της φύσης, των μνημείων και ειδικότερα των σπηλαίων, τα οποία μας φιλοξένησαν και μας προστάτεψαν από την απαρχή του ανθρώπινου είδους.


Στον υπόγειο κόσμο της Κεφαλονιάς

Μια μοναδική ημερήσια περιήγηση για φίλους που βρίσκονται στην Κεφαλονιά, με υπόγεια εξερεύνηση και περιπέτεια, από την ομάδα Αστική Σπηλαιολογία και την Terra Incognita Travel στην Κεφαλονιά! Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση. Ανεξερεύνητες τοποθεσίες, κρυμμένες πεζοπορικές διαδρομές, μυστικές παραλίες, υπόγειες λίμνες, κρυστάλλινα σπήλαια, ιταλικές υπόγειες στοές και καταφύγια, και φυσικά τοπικό παραδοσιακό φαγητό και το μοναδικό κρασί ρομπόλα κερασμένο από εμάς!
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Υδάτινα μονοπάτια και στρατηγικά περάσματα στη Φθιώτιδα (ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Συναρπαστικές καταπράσινες πεζοπορικές διαδρομές του νερού, παραμυθένια μονοπάτια σε ρυάκια, ποτάμια, φαράγγια και καταρράκτες, ιαματικά λουτρά και σημεία που αποτέλεσαν περάσματα στρατηγικής σημασίας σε ιστορικές τοποθεσίες της Φθιώτιδας, από την κλασική αρχαιότητα μέχρι τον 20ό αιώνα. Μια νέα φθινοπωρινή περιπετειώδης εξόρμηση από την ομάδα της Terra Incognita, γεμάτη δράση, φυσιολατρικές διαδρομές και, όπως πάντα, άγνωστη ιστορία.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Μονοήμερη απόδραση στα μυστικά μονοπάτια της Αίγινας

Οι οχυρώσεις του βασιλικού ναυτικού στην Πέρδικα, ο λόφος της βυζαντινής Παλιαχώρας και οι υπόγειες κρυψώνες των Πειρατών, ο αρχαίος ναός της Αφαίας, και η γραφική παραλιακή Αγία Μαρίνα συνθέτουν την πρώτη μας απόδραση σε έναν ιδιαίτερο τόπο που αγαπάμε: την όμορφη βασίλισσα του Σαρωνικού. Η Αίγινα στα σπλάχνα της κρύβει αμέτρητα μυστικά μονοπάτια που καταλήγουν σε κρυμμένους "θησαυρούς".
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Kάψια Αρκαδίας – Τριφυλία Μεσσηνίας (θάλασσα, φαράγγι, σπήλαιο)

Περιπετειώδης μονοήμερη καλοκαιρινή εκδρομή, στα καταγάλανα Ιόνια νερά του Κυπαρισσιακού κόλπου! Μετά το καταστόλιστο σπήλαιο Κάψια της Αρκαδίας, καταλήγουμε στην εντυπωσιακή Τριφυλία Μεσσηνίας, στους μυκηναϊκούς τύμβους και το πανέμορφο φαραγγάκι Περιστεριάς, στα νερά του οποίου θα κάνουμε μπάνιο! Ακολουθεί φαγητό στην παραλία του Καλού Νερού, και δεύτερη βουτιά στη θάλασσα! Η μέρα κλείνει με μαγευτική θέα από το κάστρο Κυπαρισσίας!
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

ΜΥΣΤΙΚΗ, ΥΠΟΓΕΙΑ, ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Ένα μοναδικό ολόκληρο τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, διαμονή σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό), με εξερεύνηση και περιπέτεια στη μεγαλόνησο του Ιονίου! Ανεξερεύνητες τοποθεσίες, κρυμμένες πεζοπορικές διαδρομές, μυστικές παραλίες, κάστρα, υπόγειες λίμνες, κρυστάλλινα σπήλαια, ιταλικές υπόγειες στοές και καταφύγια, και φυσικά τοπικό παραδοσιακό φαγητό με κέρασμα το πατροπαράδοτο κρασί της ρομπόλας!
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Βραδινή εξόρμηση (φεγγαράδα) & καλοκαιρινό μπάνιο στην ΠΕΝΤΕΛΗ

Σας προσκαλούμε να απολαύσουμε ένα καλοκαιρινό μπάνιο στην Πεντέλη (!), αλλά και τη μυστηριακή φεγγαράδα που ακολουθεί την πανσέληνο, σε μια πρωτότυπη βραδινή καλοκαιρινή εξόρμηση γεμάτη εκπλήξεις! Μοναδική εμπειρία απογευματινού μπάνιου σε καταρράκτη, και μια ιδιαίτερη νυχτερινή περιήγηση στην πιο γνωστή και μυστηριώδη περιοχή της Πεντέλης.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

ΡΕΜΑ ΠΥΡΝΑΣ ή ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ: υδάτινες διαδρομές της Πεντέλης (Α)

Πεζοπορία, πικ-νικ και υπόγεια εξερεύνηση για πρώτη φορά μαζί, στην άγρια φύση του ρέματος της Πύρνας ή Κοκκιναρά! Περπατάμε μέσα στην κοίτη και βιώνουμε τη μοναδική εμπειρία του τοπίου της φυσικής και της αστικής ρεματιάς! Αναζητάμε κι εντοπίζουμε τα μυστικά που κρύβει στις όχθες του: σπηλιές, λίμνες, καταρράκτες, αρχαία κατάλοιπα. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε όλα αυτά μαζί, σε μια πρωτότυπη ολοήμερη βιωματική περιήγηση στις αθέατες πτυχές του αρχαίου ρέματος της Κηφισιάς!
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ (απ’ τον Ελαιώνα ως το λιμάνι)

Τι “θησαυρούς” μπορεί να κρύβει η γνωστή μα και τόσο άγνωστη βιομηχανική ζώνη δίπλα στην Αθήνα; Ελάτε να τους ανακαλύψουμε μαζί, σε μια πρωτότυπη ολοήμερη βιωματική περιήγηση στις αθέατες πτυχές του Ελαιώνα! Απίστευτες εικόνες από το παρελθόν, ολόκληρα κομμάτια γης σε ξεχασμένες γωνιές που ασφυκτιούν μέσα στο σήμερα και, ανέλπιστα, ανοίγουν σαν ένα παράθυρο στο παρελθόν, σε όποιον τύχει να τις συναντήσει...
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

Πατρινό Καρναβάλι & Κάστρο Ρίου (μονοήμερη εκδρομή)

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς εξορμούμε στην Πάτρα, στη μεγαλύτερη γιορτή κεφιού της χρονιάς, με μια μονοήμερη απόδραση στο διάσημο Πατρινό Καρναβάλι! Πριν όμως να ενταχθούμε στο θεότρελο κλίμα της καρδιάς του καρναβαλιού, κάνουμε μια στάση στο εντυπωσιακό Κάστρο του Ρίου, το Καστέλι του Μοριά, και βιώνουμε τη συναρπαστική και άγνωστη ιστορία του‼️
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!

ΜΥΣΤΙΚΗ, ΥΠΟΓΕΙΑ, ΜΑΓΙΚΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΑΝΗ (ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Ποιος θα αντισταθεί στην εμπειρία της επαφής με τον χώρο των αρχαίων ψυχών του Καιάδα και του νεκρομαντείου του Ποσειδώνα, στη θέση αρχαίου καταβάσιου προς τον Άδη; Υπόγεια εξερεύνηση, ιστορία, γνώση και περιπέτεια, όπως μόνο η ομάδα της Terra Incognita μπορεί! Ακρόπολη αρχαίας Σπάρτης, ο θρυλικός Καιάδας, παλαιά Καρδαμύλη, Στούπα, Γερμανικοί οχυρωματικοί πύργοι Β' Παγκοσμίου, εξερεύνηση στο υπόγειο ποτάμι Αγ. Δημητρίου, λιμνοσπήλαια Μεσσηνιακού κόλπου, ένα επιβλητικό μεσαιωνικό μανιάτικο φρούριο, ακρωτήριο Ταίναρο (νεκρομαντείο και ιερό Ποσειδώνα Ταιναρίου, φάρος Ταινάρου)
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος!
12